Overslaan en naar de inhoud gaan

Vacature Programmamanager Ontgroei

Ontgroei Nederland zoekt voor het verder ontwikkelen van haar organisatie en activiteiten een ZZP'er die het komende jaar als Programmamanager structuur aan de slag wil gaan.
Het gaat om een parttime functie.

Context
Heb je een passie voor duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid en voel je verwantschap met ontgroei? Heb je altijd al willen werken met een sociale beweging en betrokken willen zijn bij een organisatie die streeft naar verandering? Kom dan bij ons werken en help ons platform naar het volgende niveau te tillen. 
Ontgroei is de Nederlandse tak van de internationale ontgroei-beweging. In de afgelopen jaren is de beweging gegroeid en uitgebreid in aantal en diversiteit van leden. Met deze uitbreiding komt ook de behoefte aan een aantal structurele hervormingen van onze organisatie, en dat is waar jij om de hoek komt kijken: 
Help Ontgroei te begeleiden in haar transformatie. Als NGO willen we betrokkenheid van de gemeenschap aanbieden en faciliteren en buiten onze bestaande teams uitbreiden om te werken aan verschillende projecten en campagnes die ons momentum gaande houden!

Wat houdt de functie in? 
Zoals je je kunt voorstellen heeft Ontgroei, als activistische beweging, geen gebrek aan visie en ideeën, maar het vereist wel iemand met oog voor detail en uitstekende management- en organisatorische vaardigheden. 
Wat we zoeken is iemand die onze werkgroepen kan samenvoegen en kanalen kan creëren voor samenhangende communicatie en de opslag van onze gegevens kan organiseren. Het in kaart brengen en verbeteren van onze interne organisatie zal jouw taak zijn, evenals het overzien en managen van onze werkgroepen. 
Als programmamanager sta je in nauw contact met Ontgroei facilitatie en onze andere teams en streef je er voortdurend naar om hen te motiveren en te helpen de doelen te bereiken die jullie samen hebben gesteld. 
Ook houd je toezicht op de agenda en organiseer je de bijeenkomst en zorg je samen met het communicatieteam voor tijdige promotie. 
Voor deze functie moet je beschikken over een hoge mate van zelfstandigheid en motivatie, aangezien het grootste deel van je werk in je eigen tijd wordt gedaan. Dit betekent ook dat je zeer flexibel bent. De nadruk ligt echt op motivatie en management.

Jouw verantwoordelijkheden

  • Als programmamanager bij Ontgroei heb je ervaring met burgerbewegingen, ben je goed thuis in ontgroei en sta je sympathiek tegenover de beweging en haar standpunten. 
  • Je houdt toezicht op de herstructurering en planning van onze interne organisatie voor gestroomlijnde communicatie intern en extern.
  • Je bent verantwoordelijk voor de planning van de organisatievergaderingen die binnen een interval van 3 maanden moeten plaatsvinden. 
  • Je staat in contact met onze penningmeester om het budget en de verdeling van middelen te beheren en staat in contact met onze partners en bent altijd op zoek naar mogelijkheden om onze relaties te verbeteren en mogelijke samenwerkingen te organiseren. 

We zijn op zoek naar een ZZP'er voor ongeveer 6 uur per week - waarvoor je een maandsalaris van 660 euro krijgt. De duur van de functie zal in eerste instantie een jaar zijn. Daarna zullen we de veranderingen evalueren en de behoefte aan de functie beoordelen. 
Denk jij dat je hebt wat nodig is om Ontgroei te helpen haar potentieel te bereiken en een echt verschil te maken? Solliciteer dan vóór 01-08-2024 en stuur je motivatie en CV naar info@ontgroei.nl.
We horen graag van je.