Overslaan en naar de inhoud gaan

Dare to degrow

Afbeelding
Dare to degrow

De Dare to Degrow-campagne komt voort uit een interdisciplinair onderzoeksproject. Ondanks de toenemende aandacht in academische en beleidskringen, blijft er een aanzienlijk gebrek aan publiek bewustzijn en betrokkenheid bij de ontgroei-beweging. Ons onderzoek heeft als doel deze kloof te overbruggen door de huidige staat van activisme binnen de ontgroei-beweging te onderzoeken. 

Het project daagde ons uit om een creatief product te vinden voor een ontgroei gerelateerd onderwerp. We besloten posters te maken met thema's als duurzaamheid, respect voor de natuur en gemeenschapszin, maar ook met kritiek op kapitalisme, technologie en consumentisme. Door honderd posters te verspreiden in Metropool Amsterdam willen we het bewustzijn vergroten, de aandacht op de problematiek vestigen en betrokkenheid stimuleren bij bewegingen die de ontgroei-theorie aanhangen.

Gezien het onderwerp is het niet meer dan logisch dat deze posters 100% vrij zijn van copyright en gedeeld mogen worden met wie dan ook om het woord over ontgroei te verspreiden.

Indy van Arkel, Amira Perfors, Romée van Haaften & Lana Rae Rhodes
Studenten aan de UvA

Poster Nature heals

 

 

poster Think differently

 

Poster this is an economic shit showPoster Degrow it yourselfPoster Degrow it yourself