Overslaan en naar de inhoud gaan

Outgrow the system

Afbeelding
documentary Outgrow the system

EEN DOCUMENTAIRE OVER DE OVERGANG NAAR EEN DUURZAAM ECONOMISCH SYSTEEM

"Verander het systeem, niet het klimaat" is een veelgehoorde eis in de klimaatbeweging. Maar wat voor systeem willen we eigenlijk? Midden in de ergste crisis van de mensheid staan de pioniers klaar. Maak kennis met de nieuwe economische perspectieven die het potentieel hebben om de wereld in de kern te veranderen.

De oorspronkelijke betekenis van het woord "economie" is "huishouding". De huidige economie doet echter niet aan huishouding, maar verbruikt onze eindige natuurlijke hulpbronnen in een alarmerend tempo. "Outgrow the System" onderzoekt hoe we terug kunnen keren naar de essentie van de term en een economisch systeem kunnen ontwerpen dat onze schaarse hulpbronnen werkelijk beheert.

Buiten het enge mainstream debat en de lessen van business schools zijn er tal van nieuwe economische ideeën en praktijken in opkomst. Ze dagen oude aannames uit en bieden frisse perspectieven op hoe we onze productie en consumptie kunnen reorganiseren om onze overleving als soort op deze planeet te garanderen.

"Outgrow the System" wil deze transformatieve ideeën naar de voorgrond brengen. Het viert de overvloed aan creativiteit en ideeën die wereldwijd bestaan en spoort ze aan om te botsen en samen te komen. De film ziet een wereld voor zich waarin sociale bewegingen wereldwijd zich kunnen verenigen achter positieve visies in plaats van zich alleen maar te verzetten tegen dystopieën.

Met deze film willen we het gesprek over economie, ecologie en democratie democratiseren. Economie zou een onderwerp moeten zijn dat voor iedereen toegankelijk is, niet alleen voor experts. We willen kijkers in staat stellen om deel te nemen aan discussies over economische modellen en de hoop aanwakkeren dat verandering niet alleen mogelijk is, maar al aan de gang is. Laten we meedoen aan de beweging voor verandering!

Bekijk de trailer hier.

Vertoning in Nederland?

Benieuwd geworden? De makers zijn op zoek naar organisaties die de film willen vertonen. 
Mail hen voor meer informatie.

Diverse leden van Ontgroei zijn al aan het onderzoeken of zij de film op hun instituten kunnen vertonen.
Als daar meer over bekend is, zetten we dat op onze agenda.