Post-Growth Cities
Afbeelding
Foodpark Amsterdam heeft de belangstelling getrokken van onderzoekers van verschillende instellingen en wetenschapsgebieden. Het heeft gediend als excursiebestemming voor het onderwijs, als voorbeeld in lezingen en analyses, als locatie voor veldwerk en als maatschappelijke partner bij het doen van onderzoek.
Dit komt onder andere doordat Foodpark Amsterdam een krachtig voorbeeld is van belangrijke kwesties met betrekking tot het initiëren van nieuwe institutionele vormen zoals Community Land Trusts om land te beschermen tegen industriële ontwikkeling, en ook van de noodzaak om nieuwe manieren te vinden waarop onderzoekers, grassroots en burgerinitiatieven en beleidsmakers kunnen samenwerken. Op 9 februari komen we samen om de netwerken te vieren die zijn ontstaan rond het initiatief van Foodpark Amsterdam en om synergieën en toekomstige activiteiten te bespreken.
Klik hier voor meer informatie.
En zie over de plannen voor het bouwen van nieuwe distributiecentra in de Lutkemeerpolder en het verzet van veel Amsterdammers daartegen de documentaire MEER - de strijd om de laatste akkers van Amsterdam.
Tijd
10-13 and 14-17 uur
Plaats
10-13 uur:
wandeling in de Lutkemeerpolder en workshops @Boterbloem
Lutkemeerweg 262, Amsterdam
14-17 uur:
Ronde tafel
Ru Paré
Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam