Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzaamheidsdialoog - Economie, (ont)groei en duurzaamheid: met elkaar verbonden of onverenigbaar?

Afbeelding
Logo Utrecht University

In deze aflevering van de Duurzaamheidsdialogen zal duurzaamheid en economie centraal staan. Is het mogelijk om de veranderingen die nodig zijn voor duurzaamheid in te passen in de huidige economische (markt)systemen? Is het huidige economische onderzoek toegerust om de dringende duurzaamheidsveranderingen aan te pakken en bij te dragen aan efficiënte economische systemen in een inclusieve samenleving binnen planetaire grenzen?

Drie USE-economen zullen hun perspectieven op duurzaamheid en economie pitchen: Inge van den Bijgaart zal haar visie geven op de rol van staatsinterventies om duurzaamheid in economische systemen te integreren; Frank Verbeeten zal zijn visie geven op de rol van bedrijven in duurzaamheidstransities en wat dat betekent voor  de rol van  duurzaamheid in de besluitvorming; Erik Stam zal zijn visie geven op het verbeteren van regionale ecosystemen voor duurzaam ondernemerschap (o.a. ESMEE-project).

Na deze pitches zal Giuseppe Feola (Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling) reageren vanuit een degrowth-perspectief op (economisch) onderzoek voor duurzame ontwikkeling en Sarah van Hugte (Sociale en Economische Raad) vanuit een SER-welzijns-economisch perspectief op maatschappelijke kennisbehoeften en daaruit voortvloeiende onderzoeksmogelijkheden. Deelnemers worden uitgenodigd om na te denken over de gepresenteerde onderzoeksrichtingen en te bespreken hoe trans-disciplinaire benaderingen duurzaamheidsproblemen kunnen aanpakken.

Na afloop is er tussen 17.00 en 18.00 uur iets te drinken. 
 

Sprekers

Inge van den Bijgaart, Frank Verbeeten, Erik Stam; comments by Giuseppe Feola and Sarah van Hugte

Tijd
3.30-5.00 pm
Organisator(en)
Utrecht University School of Economics (U.S.E)
Plaats

Kantine Adam Smith Hall, UCU, Kriekenpitplein 21-22 in Utrecht