Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit systeem is ons aan het vermoorden - kan ontgroei de strijd aan?

Poster Xander Dunlop

Xander Dunlop geeft een presentatie van ongeveer 30 minuten, gevolgd door een discussie. 
De presentatie begint met een inleiding op zijn nieuwe boek, This System is Killing Us, waarin hij meer dan zes landconflicten over energie-infrastructuur en mijnbouwprojecten bespreekt. Hoewel dit boek ontgroei voorstaat, is het niet zonder zorgen. Ontgroei is een divers samenspel van mensen, waarbij het zich bevindt tussen aanspraken op het produceren van technocratische academische werken en beleidsvoorstellen en anderen die ernaar streven om een beweging te worden. Na een korte bespreking van het boek, en het bespreken van waar ontgroei impliciet en expliciet naar voren komt, zal de vraag gesteld worden: kan ontgroei strijden? Er zal een voorlopig antwoord worden gegeven, maar uiteindelijk zal er ruimte zijn voor uitdaging en discussie.

Xander zal exemplaren van zijn boek verkopen (€ 20 - alleen contant) en de opbrengst gaat naar Stop Cop City en het Atlanta Solidariteitsfonds.

Sprekers

Xander Dunlap kijkt in zijn werk kritisch naar de politieke ecologie van politie-militaire transformaties, marktgebaseerd natuurbehoud, koolstofarme technologieën en meer in het algemeen winningsprojecten in Latijns-Amerika, Europa en de Verenigde Staten. 

Tijd
18.00 uur
Organisator(en)
Ontgroei en Villa Intifada
Plaats

Villa Intifada
Krom Boomssloot 47
Amsterdam

Kosten

Er is vrij entree voor iedereen, maar vol is vol. Kom dus op tijd als je verzekerd wil zijn van een zitplaats.